Μπούκωσε το YouTube το Facebook και τα λοιπά αγαπημένα σας social media με μάγειρες σεφ και λοιπούς αυτοχαρακτηριζόμενους που παρουσιάζουν χιλιάδες συνταγές φαγητών γλυκών και παρασκευασμάτων, βλέποντας απλά τη μόδα και έχοντας πλήρη άγνοια για τον χώρο της κουζίνας και τις μάχες που δίνονται εκεί μέσα για να φτάσει στο τραπέζι ένα πιάτο φαγητό.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό και κάθε σχετικός η άσχετος μπουκάρει στη κουζίνα στήνει μια κάμερα ή βάζει κάποιον να τραβάει βίντεο συνήθως με απαίσιο φωτισμό και ήχο με άσχετη εμφάνιση και ηλίθιο μοντάζ και σας παρουσιάζει μια συνταγή συνήθως της γιαγιάς του ή του φθαρμένου τετραδίου που βρήκε στο μπαούλο μακάρι να ξερέ τι είναι το μπαούλο, όσο ξέρει κι από μαγειρική.
Ας λύσουμε πρώτα την πρώτη έλξη με τη κουζίνα των επίδοξων μαγείρων, εκεί λοιπόν που παρακολουθεί τηλεόραση ή είναι κολλημένος στα social media σκάνε μπροστά του συνέχεια συνταγές μάγειροι και σεφ που τις εκτελούν και παίρνουν θέαση, θέαση έχει και ένας βλάκας που αραδιάζει αρλούμπες κάθε μορφής και οι περίεργοι κάθονται και το βλέπουν.
Μετά βλέπουν στη τηλεόραση δεκάδες εκπομπές να ασχολούνται με το μαγείρεμα σε χλιδάτες κουζίνες με πανάκριβα σκεύη και εξοπλισμό συνήθως με καλοντυμένους και εμφανίσιμους μάγειρες δίπλα σε λαμπερές και όμορφες παρουσιάστριες που δοκιμάζουν στο τέλος και πάντα βογκάνε από ευχαρίστηση ότι και να έχει το πιάτο, ακόμα κι αν είναι το φαΐ που ποτέ δεν έφαγαν στο σπίτι τους και που απεχθάνονται.
Πάμε τώρα στο μεγάλο εθισμό άσχετα παιδιά που ακόμη βρίσκονται στο στάδιο του μαθαίνω σε μια σχολή μαγειρικής ή δουλεύω βοηθός του βοηθού του ανειδίκευτου μάγειρα επιλέγονται για δεκάδες λόγους τηλεθέασης κι όχι για την τέχνη του μάγειρα και με μια επιτροπή που αποτελείτε από μάγειρες που αποκαλούνται σεφ θα το δεχθώ εν μέρει για ορισμένους γιατί δεν γνωρίζω το παρελθόν τους και αν πράγματι διαθέτουν διοικητικές τεχνικές, εμπορικές και οικονομικές ικανότητες και έχουν εργασθεί με αυτήν την ιδιότητα, αλλά δεν με πείθει ο γύρω στα 20-25 ετών ότι είναι Σεφ πότε πρόλαβε, ο χρόνος δεν αρκεί ούτε για τα τατουάζ, και τη γνώση πως το τρίβουν το πιπέρι.
Ας μην σχολιάσω και τα παιδάκια που τα βάζουν να κάνουν φλαμπέ και τα εθίζουν στον ανταγωνισμό και στην επιλογή καριέρας από τα 10 τους ας το αυτό δεν θα ασχοληθώ για τα παιδιά και μόνο που πιστεύω δεν είναι επιλογή τους όπως τα κοριτσάκια στα καλλιστεία.
Βλέπουν όλα αυτά λοιπόν και σκέπτονται εύκολο τυπώνουν μια συνταγή τρέχουν στο supermarket αγοράζουν τα υλικά, και ορμάνε στη κουζίνα με καμερούλα μια σταλιά και στήνουν τη καριέρα τους δείχνοντας πως θα κάνετε ένα πιάτο φαγάκι θα σας πουν και κάνα αστειάκι, θα σας αγχώσουν μην καούν ή κόψουν κάνα δάκτυλο, και πάμε στο μαγείρεμα, τόσο απλά έγινε μάγειρας σεφ και ότι του καπνίση κι ας έχει ψηθεί στη κουζίνα ο άλλος όλη του τη ζωή.
Που απευθύνονται πουθενά και ας δούμε το γιατί.
Πρώτον για να μην αντιγράψουν ακριβώς τον αντιγραφέα του αντιγραφέα που αντέγραψαν αλλάζουν τη συνταγή προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά ή και τον τρόπο παρασκευής, με τρόπο για όσους γνωρίζουν να σκάνε στα γέλια, άλλους να θυμώνουν κι άλλους να προσπαθούν να καταλάβουν τι λέει ο ποιητής μέχρι να συνηδητοποιήσουν ότι κάτι άλλο έψαχναν.
Αποτέλεσμα χάλια αλλά αφού δε δοκιμάζουμε κανένα πρόβλημα, άσε που μερικοί στήνουν τα πιάτα σαν να προορίζονται για το συσσίτιο της ενορίας στους άστεγους.
Τώρα η κυρά βάλτε όποιο όνομα θέλετε μαμά ή γιαγιά που τη μισή ζωή της τη βγάζει στη κουζίνα μαγειρεύοντας για την οικογένεια, θα κάτσει να κάνει πειράματα ανειδίκευτου σαφώς όχι έχει το τσελεμεντέ χαραγμένο στο μυαλό της και δεν αλλάζει ούτε το τηγάνι κι ας έχει στραβώσει.
Οι νεότερες κυρίες ή δεσποινίδες που μαγειρεύουν για τα παιδιά και το σύζυγο αν τηρούν την παράδοση και δεν είναι καριερίστες ακολουθούν βιβλία συνταγών με διαιτητικά και δήθεν βιολογικά προϊόντα από την άλλη μεριά του λόφου και συνήθως πληρώνουν για συμβουλές, και ορισμένες ακολουθούν τη γραμμή μαμάς γιαγιάς αν είχαν τα μυαλά να παρακολουθούν τη γινόταν στη κουζίνα και δεν περιορίστηκαν να διαφημίζουν τη μαμά ή τη γιαγιά για τη μαγειρική της αλλά μέχρι εκεί.
Οι νέοι και οι μεγαλύτεροι που αναγκάζονται να βρεθούν εξ ανάγκης στη κουζίνα θα περιοριστούν σε κάνα αυγό τηγανιτό ή βραστό, σαλτσούλα καμιά μακαρονάδα χωρίς κιμά δύσκολο αυτό και καμιά τηγανιά πατάτες, αν δεν τους ενοχλεί η λαδίλα οι περισσότεροι βασίζονται στο Delivery και στις αποστολές της μαμάς που όσο περπατάει θα τους μαγειρεύει ή στα συνοικιακά εστιατόρια και οι βιαστικοί στα ταχυφαγεία θεός φυλάξει, κι αν ασχοληθούν κατά λάθος με καμιά συνταγή βλέποντας το χρόνο που έφαγαν το αποτέλεσμα που δεν θα είναι το καλύτερο, και τι πρέπει να πλύνουν μετά το κόστος από ότι πέταξαν δεν πιστεύω πως υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της προσπάθειας.
Τι μας έμεινε ΤΙΠΟΤΕ αυτοί βλέπουν λοιπόν τις συνταγές που δημοσιεύονται, κατά κύματα παντού ΚΑΝΕΝΑΣ και όσοι τις βλέπουν ή έπεσαν τυχαία πάνω της ή έχουν λόγους σχέσεις λόγο δημοσιότητας η ήταν το επόμενο βίντεο ροής, οι έχουν πολλούς φίλους άσχετους που βαράνε like σε ότι κι αν ποστάρουμε για λόγους ανταπόδοσης..
Και τελευταίο να σημειώσω τους βαρύγδουπους τίτλους πως θα κάνετε αυτό χωρίς εκείνο με άλλο τρόπο και ένα κάρο αρλούμπες λες και η συνταγή που μαγειρεύουν είναι τσίρκο και αλλάζουν το πρόγραμμα του κλόουν και τα ζώα που συμμετέχουν στο νούμερο.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι μάγειρες που πράγματι έχουν προτάσεις αρκεί το καιρό της πείνας να μη μας παραμυθιάζουν με χρυσόψαρα εννοώ το κόστος και κρέατα απλησίαστα, ή υλικά που βρίσκεις μόνο σε φαρμακεία λόγω της τιμής, ή δεν είναι ευρείας κατανάλωσης ή δύσκολα στο χειρισμό..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *