Όσον αφορά το αντηλιακό, το μεγάλο εύρος επιλογών μπορεί να είναι εκπληκτικό. Προστασία; 15 ή 50; UVA ή αδιάβροχο; Και τι είναι ακόμη και ένα SPF; Με όλα αυτά η σύγχυση μπορεί να φαίνεται συντριπτική, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά προτού ξεκινήσετε για την αγορά του.

Με απλά λόγια, το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας από το κάψιμο από τον ήλιο και από τις καταστροφικές του ακτίνες. Το SPF σημαίνει «παράγοντα προστασίας από τον ήλιο» και σχετίζεται με το χρονικό διάστημα που μπορείτε να περάσετε στον ήλιο πριν να καείτε. Εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα συνήθως θα καίτε μέσα σε 10 λεπτά, τότε ένας παράγοντας 30 θα σας προστατεύσει τεχνικά για 300 λεπτά ή 5 ώρες. Ωστόσο, σας συνιστούμε να εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ώρες εάν ο ήλιος είναι καυτός και πάλι κάθε φορά που έχετε στεγνώσει μετά το κολύμπι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη κρέμα.

Οι αναφορές UVA και UVB στο αντηλιακό αφορούν όλες τις υπεριώδεις ακτίνες που εκπέμπει ο ήλιος. Τα Longwaves (UVA) και τα Shortwaves (UVB) είναι οι κακοί που προκαλούν γήρανση, βλάβη στο δέρμα και ακόμη και καρκίνους. Στην πραγματικότητα, η υπεριώδης ακτινοβολία παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη μελανώματος, η οποία πιστεύεται ότι σκοτώνει περίπου 8.000 άτομα κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ. Αν και τα πιο όμορφα δέρματα είναι πιο επιρρεπή στον καρκίνο, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν οδηγήσει σε αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος σε όλο το Ντουμπάι, καθώς ακόμη και εκείνοι με πιο σκούρο δέρμα κάνουν διακοπές σε ηλιόλουστα κλίματα και περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα πράγμα που αποφεύγω έντονα είναι η λατρεία του ήλιου. Αν και τα σημερινά υψηλής τεχνολογίας αντηλιακά μπορούν να αποκλείσουν τις ακτίνες UVA και UVB, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο όχι μόνο γερνά, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Εκτός από την αποφυγή του άμεσου ήλιου κατά τη διάρκεια του θερμότερου μέρους της ημέρας, θα συνιστούσα τη χρήση λοσιόν που προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB με ελάχιστο SPF 15, ακόμη και σε συννεφιασμένες ημέρες, ακόμη και σε πιο σκούρο δέρμα. Επίσης, όποιος είχε πρόσφατα μια θεραπεία περιποίησης του δέρματος θα πρέπει σίγουρα να κρατήσει το πρόσωπό του μακριά από τον ήλιο. Εάν δεν είναι δυνατόν να αποφύγετε εντελώς τον ήλιο, μπορείτε να λάβετε προφυλάξεις όπως η χρήση αντηλιακού, καθώς και γυαλιά ηλίου και ένα καπέλο με φαρδύ γείσο.

Λοιπόν, τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε αντηλιακό;  αρκεί το πακέτο να προσφέρει προστασία UVA και UVB, πρέπει να επιλέξετε το SPF που είναι κατάλληλο για εσάς. Στη συνέχεια, σκεφτείτε εάν πρέπει να είναι αδιάβροχο ή κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα. Οι δοκιμές έχουν αποδείξει ότι η τιμή δεν είναι δείκτης ποιότητας όταν πρόκειται για αντηλιακό και οι διάφορες μάρκες – ακόμη και από σούπερ μάρκετ – μπορούν να προσφέρουν τις ίδιες προστασίες σε συχνά ασυναγώνιστες τιμές. Συνεχίστε λοιπόν με ό, τι χρειάζεστε – ή ακόμα και ποιο μυρίζει το καλύτερο! – αλλά να το χρησιμοποιείτε συχνά και να το χρησιμοποιείτε καλά.

Για να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς να διακινδυνεύσετε το μέλλον του προσώπου σας, θα συνιστούσα έντονα τη χρήση κρέμας προσώπου ευρέος φάσματος 30+ καθημερινά, για την αποφυγή ρυτίδων και σκοτεινών κηλίδων.

🔥231

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *