Αριθμός Μερίδων Μπισκότα
Ποσότητα 40
1. Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι, τη κανέλα, και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε σε αναμονή.
2. Βάζουμε το αμύγδαλο φιλέ στο multi και το γυρνάμε 2 φορές διακοπτόμενα να θρυμματιστεί ελαφρά, το ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά προσεκτικά να μη μας μαυρίσει, και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε σε αναμονή.
3. Σε βαθύ πιάτο σπάμε τα δύο αυγά και τα κτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, και αφήνουμε σε αναμονή.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη καστανή ζάχαρη (2 κ.σ.) και την κανέλα (1 κ.σ) και αφήνουμε σε αναμονή.
Σε Μίξερ ή μπλέντερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε λιγο λίγο το μείγμα που έχουμε έτοιμο στο μπόλ με το αλεύρι κλπ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστή μια εύπλαστη ζύμη.
σε αυτή τη φάση προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
Αν χρειασθεί προσθέτουμε γάλα.
Βγάζουμε τη ζύμη τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια την τυλίγουμε με μεμβράνη (ή την βάζουμε σε ένα μπόλ) και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεί.
Σημαντικό
Όταν βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο μην ξεχάσετε να ανάψετε το φούρνο στους 170ο C να προθερμαίνετε.
Για να αποφύγετε τη διαδικασία που βαριέμαι αφόρητα αλεύρωμα πάγκου άνοιγμα του φίλου με το μπλάστη κόψιμο με τσέρκι (κουπάτ) μαζεμα υπολοίπων ξανά ζύμωμα ξανά ανοιγμε άντε να πετύχουμε και το πάχος και και …
Κάντε την εξής πατέντα
Δουλέψτε την ζύμη 2-3 λεπτά στο χέρι και κατόπιν κόψτε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού, σχηματίστε βόλους κυλίστε τους στο μείγμα (καστανής ζάχαρης και κανέλας) στη συνέχεια τοποθετείστε τους σε ταψί με χαρτί ψησίματος και πατήστε τους με ένα καπάκι μεταλλικό απο τη μέσα πλευρά του, από βαζάκι γλυκού ή άλλο το οποίο στο εσωτερικό να έχει ύψος 4-5 χιλιοστά περίπου έτσι θα έχετε ένα ομοιόμορφο σχήμα και πάχος μπισκότων έτοιμα για ψήσιμο.
Μπορείτε βεβαίως να δώσετε ότι σχήμα γουστάρετε, μόνο μην τα κάνετε μεγάλα και χοντρά πάνω από 4-5 χιλιοστά γιατι φουσκώνουν λίγο.
Αν θέλετε ν α κάνετε τρύπα στο κέντρο χρησιμοποιήστε τον καθαριστή μήλου.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε στους 170ο C για περίπου 20 λεπτά στο αέρα με έλεγχο μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν και αν επιζήσουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε μπόλ που κλείνει αεροστεγώς.
Συνοδεύουν απίθανα το τσάι, τον καφέ σας και ιδιαίτερα τον καπουτσίνο.
Πρόταση
Αν τα πατήσετε με λεπτότερο καπάκι 3-4 χιλιοστά μπορείτε όταν κρυώσουν να κάνετε επάλειψη με μαρμελάδα ή πραλίνα να ενώσετε ανά δύο και να τα κάνετε γεμιστά.
Σημείωση
Το αμύγδαλο δίνει διακριτικά πόντους στη γεύση, και την εμφάνιση, αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε.
Ελενα Ψύλλια
Συστατικά
Οδηγίες
1. Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι, τη κανέλα, και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε σε αναμονή.
2. Βάζουμε το αμύγδαλο φιλέ στο multi και το γυρνάμε 2 φορές διακοπτόμενα να θρυμματιστεί ελαφρά, το ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά προσεκτικά να μη μας μαυρίσει, και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε σε αναμονή.
3. Σε βαθύ πιάτο σπάμε τα δύο αυγά και τα κτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, και αφήνουμε σε αναμονή.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη καστανή ζάχαρη (2 κ.σ.) και την κανέλα (1 κ.σ) και αφήνουμε σε αναμονή.
Σε Μίξερ ή μπλέντερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε λιγο λίγο το μείγμα που έχουμε έτοιμο στο μπόλ με το αλεύρι κλπ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστή μια εύπλαστη ζύμη.
σε αυτή τη φάση προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
Αν χρειασθεί προσθέτουμε γάλα.
Βγάζουμε τη ζύμη τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια την τυλίγουμε με μεμβράνη (ή την βάζουμε σε ένα μπόλ) και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεί.
Σημαντικό
Όταν βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο μην ξεχάσετε να ανάψετε το φούρνο στους 170ο C να προθερμαίνετε.
Για να αποφύγετε τη διαδικασία που βαριέμαι αφόρητα αλεύρωμα πάγκου άνοιγμα του φίλου με το μπλάστη κόψιμο με τσέρκι (κουπάτ) μαζεμα υπολοίπων ξανά ζύμωμα ξανά ανοιγμε άντε να πετύχουμε και το πάχος και και …
Κάντε την εξής πατέντα
Δουλέψτε την ζύμη 2-3 λεπτά στο χέρι και κατόπιν κόψτε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού, σχηματίστε βόλους κυλίστε τους στο μείγμα (καστανής ζάχαρης και κανέλας) στη συνέχεια τοποθετείστε τους σε ταψί με χαρτί ψησίματος και πατήστε τους με ένα καπάκι μεταλλικό απο τη μέσα πλευρά του, από βαζάκι γλυκού ή άλλο το οποίο στο εσωτερικό να έχει ύψος 4-5 χιλιοστά περίπου έτσι θα έχετε ένα ομοιόμορφο σχήμα και πάχος μπισκότων έτοιμα για ψήσιμο.
Μπορείτε βεβαίως να δώσετε ότι σχήμα γουστάρετε, μόνο μην τα κάνετε μεγάλα και χοντρά πάνω από 4-5 χιλιοστά γιατι φουσκώνουν λίγο.
Αν θέλετε ν α κάνετε τρύπα στο κέντρο χρησιμοποιήστε τον καθαριστή μήλου.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε στους 170ο C για περίπου 20 λεπτά στο αέρα με έλεγχο μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν και αν επιζήσουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε μπόλ που κλείνει αεροστεγώς.
Συνοδεύουν απίθανα το τσάι, τον καφέ σας και ιδιαίτερα τον καπουτσίνο.
Πρόταση
Αν τα πατήσετε με λεπτότερο καπάκι 3-4 χιλιοστά μπορείτε όταν κρυώσουν να κάνετε επάλειψη με μαρμελάδα ή πραλίνα να ενώσετε ανά δύο και να τα κάνετε γεμιστά.
Σημείωση
Το αμύγδαλο δίνει διακριτικά πόντους στη γεύση, και την εμφάνιση, αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε.
Ελενα Ψύλλια
1 Comment
Admln
02/06/2020 - 13:35Καλορίζικη καλή αρχή υπέροχη συνταγή.