Τα ρομπότ συλλογής φρούτων, ο ψεκαστήρας τρακτέρ χωρίς οδηγό και τα ρομπότ κουράς προβάτων έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη εργασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες (π.χ. το μέγεθος και το χρώμα του φρούτου που πρέπει να διαλέξετε) πριν από την έναρξη μιας εργασίας. Τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες εργασίες κηπουρικής, όπως το κλάδεμα, το βοτάνισμα, τον ψεκασμό και την παρακολούθηση. Τα ρομπότ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές ζωικού κεφαλαίου (ρομποτική ζωικού κεφαλαίου) όπως αυτόματο άρμεγμα, πλύσιμο και ευνουχισμό. Ρομπότ σαν αυτά έχουν πολλά οφέλη για τη γεωργική βιομηχανία, όπως υψηλότερη ποιότητα νωπών προϊόντων, χαμηλότερο κόστος παραγωγής και μικρότερη ανάγκη για χειροκίνητη εργασία. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση χειροκίνητων εργασιών, όπως ψεκασμός ζιζανίων ή φρεζαρίσματος, όπου η χρήση ελκυστήρων και άλλων επανδρωμένων οχημάτων είναι πολύ επικίνδυνη για τους χειριστές.

Ρομπότ συλλογής φρούτων

Η αραίωση του μούρου είναι μια άλλη πράξη που πραγματοποιείται στα σταφύλια και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της αγοραίας αξίας των σταφυλιών, την αύξηση του μεγέθους των σταφυλιών και τη διευκόλυνση της διαδικασίας συσσώρευσης. Για την αραίωση μούρων, ένα τελικό αποτέλεσμα αποτελείται από ένα άνω, μεσαίο και κάτω μέρος. Το πάνω μέρος έχει δύο πλάκες και ένα ελαστικό που μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν. Οι δύο πλάκες συμπιέζουν τα σταφύλια για να κόψουν τα κλαδιά ραχίς και να εξαγάγουν το τσαμπί σταφύλι. Το μεσαίο τμήμα περιέχει μια πλάκα βελόνων, ένα ελατήριο συμπίεσης και μια άλλη πλάκα που έχει τρύπες απλωμένες στην επιφάνειά του. Όταν οι δύο πλάκες συμπιέζονται, οι βελόνες τρυπούν στις οπές. Στη συνέχεια, το κάτω μέρος έχει μια συσκευή κοπής που μπορεί να κόψει τη δέσμη για να τυποποιήσει το μήκος της.

Για τον ψεκασμό, το τελικό τελεστικό αποτελείται από ένα ακροφύσιο ψεκασμού που είναι προσαρτημένο σε έναν χειριστή. Στην πράξη, οι παραγωγοί θέλουν να διασφαλίσουν ότι το χημικό υγρό κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη τη δέσμη. Έτσι, ο σχεδιασμός επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή της χημικής ουσίας κάνοντας το ακροφύσιο να κινείται με σταθερή ταχύτητα διατηρώντας παράλληλα την απόσταση από τον στόχο.

Το τελικό βήμα στην παραγωγή σταφυλιών είναι η διαδικασία συσκευασίας. Το τελικό φαινόμενο σάρωσης έχει σχεδιαστεί με τροφοδότη σακουλών και δύο μηχανικά δάχτυλα. Κατά τη διαδικασία της συσκευασίας, ο τροφοδότης σάκου αποτελείται από σχισμές που τροφοδοτούν συνεχώς σάκους στα δάχτυλα με κίνηση προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ενώ η τσάντα τροφοδοτείται στα δάχτυλα, δύο φύλλα ελατηρίου που βρίσκονται στο άνω άκρο της σακούλας κρατούν την τσάντα ανοιχτή. Οι σακούλες παράγονται για να περιέχουν τα σταφύλια σε τσαμπιά. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποθήκευσης, τα δάχτυλα ανοίγουν και απελευθερώνουν την τσάντα. Αυτό κλείνει τα ελατήρια φύλλων, τα οποία σφραγίζουν τη σακούλα και την εμποδίζουν να ανοίξει ξανά

🔥20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *