Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπολογίσετε πόσα μακαρόνια χρειάζονται για τις μερίδες που θέλετε να μαγειρέψετε, για να μην πετάτε φαγητό ή δε φτάνει για όλα τα άτομα.

Αν δεν έχετε μετρητή μερίδων για μακαρόνια χρησιμοποιήστε μια από τις παρακάτω μεθόδους.

1. Μια συσκευασία μακαρόνια 500 γραμ. μας δίνει 4 καλές μερίδες.


2. Αν έχετε κουτάλα για μακαρόνια θα παρατηρήσετε μια στρογγυλή τρύπα στο κέντρο, όσα μακαρόνια χωρά η τρύπα αυτή είναι μια μερίδα.


3. Χρησιμοποιήστε ένα κενό πλαστικό μπουκάλι νερού μικρό ή κόψτε το λαιμό μόνο και όσα μακαρόνια χωρούν στο στόμιο του μπουκαλιού είναι μια μερίδα.

Τώρα για το βράσιμο ρίξτε το αλάτι στη κατσαρόλα αφού πάρει βράση το νερό.
Δεν χρειάζεται λάδι στο βράσιμο για να μην κολλήσουν.
Κρατήστε πάντα λίγο νερό από τη κατσαρόλα για αναζωογόνηση αν μείνουν για να καταναλωθούν αργότερα.

Αλ Ντέντε ο σωστός τρόπος μαγειρέματος.
Στην γαστρονομία ο όρος αλ ντέντε (Ιταλικά: al dente, δηλ. στο δόντι) χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον τρόπο μαγειρέματος κυρίως των ζυμαρικών.
Στην σύγχρονη Ιταλική κουζίνα ο όρος προσδιορίζει τον ιδανικό τρόπο μαγειρέματος των ζυμαρικών από άποψη χρόνου, υφής και γεύσης.
Δηλαδή θα πρέπει να είναι σκληρό στο δάγκωμα αλλά χωρίς καθόλου γεύση ωμού, αυτό συμβαίνει όταν εξαφανιστεί το λευκό χρώμα από το κέντρο του ζυμαρικού.
Δεν χρειάζεται να τα πετάτε στα πλακάκια του τοίχου να δείτε αν κολλάνε.

Χρήστος Ψύλλιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *